”De nonchalerar sina väljare” | Göteborgs Fria
  • Mellan 8 000–10 000 personer demonstrerade mot Västlänken den 7 mars under parollen ”För demokrati och mot Västlänken”.
Göteborgs Fria

”De nonchalerar sina väljare”

De samlade mellan 8 000-10 000 personer i en demonstration mot Västlänken förra helgen. Samuel Ring, från Västsvenska Folkinitiativet, är besviken på politikernas besked.

– Den grönröda röran fortsätter att nonchalera sina väljare, det är tragiskt att det finns ett så stort väljarförakt ibland våra folkvalda. Många som röstade på ”sina” partier i senaste valet trodde att folkomröstningsresultatet skulle följas och var trygga i det. De har nu insett att de har blivit grundlurade!

Det kan framstå som att ni väljer och vrakar inom Västsvenska paketet och framförallt kampanjar utifrån vad som är bra för bilismen, exempelvis mot trängselskatt och Västlänken, men inte mot biltunneln Marieholmstunneln – vad säger du om det?

– Nej det stämmer inte, Vi är emot trängselskatten för att det är en mycket orättvis skatt som slår hårdast mot låginkomsttagare. Marieholmstunneln är ett statligt projekt som dels behövs, dels skulle blivit byggd ändå. Vi behöver en utbyggd kollektivtrafik i Göteborg inte en tågtunnel som passerar staden utan nytta för Göteborgarna. Västlänken kommer att sätta stopp för vidare utveckling av kollektivtrafiken under lång tid framöver.

Folkomröstningen handlade om trängselskatten, och den politiska hanteringen av det kan givetvis kritiseras, men varför drar ni in Västlänken i detta – det har folket inte röstat om?

– Bygger vi inte Västlänken så behöver vi ej Trängselskatten, så enkelt är det. Resten av paketet är finansierat.

Hur går ni vidare nu?

– Jag kan inte uttala mig närmare om våra planer ännu, men kan säga så mycket att vi ger oss aldrig!

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

© 2020 Göteborgs Fria