Uppemot 2000 göteborgare tågade mot rasism | Göteborgs Fria
  • Bild från demonstrationen i Göteborg.
    2 000 personer fyllde gatan mellan Järntorget och Masthuggstorget, i solidaritet med dem som utsatts för våld av nazister i Malmö.
Göteborgs Fria

Uppemot 2000 göteborgare tågade mot rasism

En ska aldrig underskatta kraften i många. Det visades strax före jul i Kärrtorp och i dag söndag var det dags igen.

I många städer runtom i landet samlades i dag söndag tusentals människor i solidaritet med de som attackerades i samband med Ta natten tillbaka i Malmö på 8 mars. Antalet varierade men flest samlades i just Malmö, så många som 10 000 personer enligt obekräftade uppgifter på sociala medier.

Även i Göteborg var det dags för manifestation. Den tredje i ordningen bara den senaste veckan (läs GFT nr11 från i går om manifestationsveckan). Uppemot 2000 personer samlades på Järntorget för att via Andralånggatan gå till Masthuggstorget där det hölls tal och diskuterades rasism. Stämningen var lugn och hög och tåget innehöll göteborgare i alla åldrar som slutit samman för att protestera mot rasism/fascism/nazism.

Under parollen #kämpaShowan har sociala medier i veckan visat sin potentiella kraft och spridit sitt antifascistiska budskap i Sverige, men också långt utanför Sveriges gränser.

"Jag är stum inför den solidaritet som världen har visat" sade ett av offren från nazistattacken" på twitter.

Madelene Axelsson

Rekommenderade artiklar

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

© 2020 Göteborgs Fria