Kritik mot tillgänglighetspris | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Kritik mot tillgänglighetspris

Göteborgs Stad fick i går första pris i den europeiska tillgänglighetstävlingen Access City Award. Det möter nu kritik.

Motiveringen är bland annat att "Göteborgs engagemang för att öka tillgängligheten i samband med transporter, bostäder, arbete och sysselsättning är ett bra exempel som andra europeiska städer kan följa i framtiden".

– Jätteroligt! Många av stadens anställda har slitit för att öka tillgängligheten. Att bli utsedd till EU:s främsta på området är ett erkännande för vårt arbetssätt och en inspiration för det fortsatta arbetet, säger Thomas Martinsson (MP), i ett pressmeddelande.

Men Anders Westgerd, verksamhetsledare på GIL – Göteborgskooperativet Independent Living, skriver i en kommentar att "tillgängligheten till offentliga rum och lokaler är tillsammans med kollektivtrafiken i Göteborg under all kritik" och att det ofta är ideella föreningar som drivit frågan.

Rekommenderade artiklar

Tillgänglighetstest: En vanlig dag i Göteborg

Vilka spårvagnar, kaféer och museer som är tillgängliga går att se på Västtrafiks, Go:teborgs och Tillgänglighetsinventerats hemsidor. Vi gör en testresa med hjälp av dessa innan vi ger oss ut på stan – för att slippa bli stoppade av oväntade hinder.

© 2020 Göteborgs Fria