”Familjer kan återförenas” | Göteborgs Fria
  • Abdullah Almasri välkomnar Migrationsverkets beslut.
Göteborgs Fria

”Familjer kan återförenas”

Migrationsverkets beslut är ett glädjebesked för många i Göteborg. "Nu kan familjer återförenas här", säger Abdullah Almasri från Syriska kommittén.

Överraskande, men väldigt positivt, så sammanfattar Abullah Almasri beslutet. Han är ordförande för Syriska Kommittén i Göteborg och han har fått många telefonsamtal sedan i onsdags.

– Många har ringt mig för att få mer information angående det här, många har familjer som lider av Assads brutalitet i Syrien och de har varit glada och överraskade av beslutet. Jag hoppas andra länder följer Sveriges exempel.

Själv känner Abullah Almasri flera personer som tidigare har fått tillfälliga uppehållstillstånd och som nu ska ansöka om permanenta.

– Beslutet underlättar för tusentals syrier i Sverige, som kan få stanna och få trygghet, De som har familj som är flyktingar i grannländer till Syrien kan påbörja processen att återförenas med familj och barn.

Fakta: 

Fler syrier till Göteborg
Alla flyktingar från Syrien ska få permanent uppehållstillstånd, beslutade Migrationsverket förra veckan. I Göteborg är kommunen redo att ta emot nya invånare.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Vill att fler protesterar mot avvisning

Natten mot onsdag väntas ett flertal personer utvisas från Sverige till Afghanistan. Genom en offentlig sida på Facebook uppmanar nu nätverket Aktion mot deportation till protester i Kållered.

© 2022 Göteborgs Fria